Jika

A kerámiagyártás Znojmóban visszanyúlik a 19-ik századba – az európai  kontinens legrégebbi gyárába.  Vissza a művészi díszítéseket és formákat kibocsátó üzem helyi szakembergárdája figyelemreméltó  tehetségéig. Röviddel 1920 után, a znojmói szakemberek elsőként Európában  készítettek alagút-kemencében égetett mosdókat, kádakat és mosogatókat. Ma a  JIKA termékek  két csehországi gyárban  – Bechinyében és Znojmóban  készülnek.
Az 1991-ben a  Keramik Holding LAUFEN www.laufen.comsvájci társasággal megvalósult egyesülés során a legsikeresebb cseh szaniter-kerámia üzemekbe új gyártó sorokat telepítettek. A különleges termékek természetes alapanyagból a legkorszerűbb technológiával készülnek. A társaság stratégiája a tetszetős dizájn, magas minőség és tökéletes funkcionalitás összhangja a sokoldalú termékválasztékban, minden árfekvésben.
Az 1999 évtől, a LAUFEN CZ leányvállalat kiszélesítette üzleti tevékenységét a közép- és kelet-európai piacra. Mindhárom márkája (LAUFEN, ROCA, JIKA) kitűnik a termékek magas minőségével, és rendelkezik a nemzetközi ISO 9001 minőségi bizonyítvánnyal.